Menu wielkanocne - Siekierka Catering

Bufet zimny

Przekąski zimne

Jajka z musem pieczarkowym
Jajka faszerowane pastą jajeczną z anchois
Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej na rukoli
Jajka faszerowane musem buraczanym z czarnym kawiorem
Jajka faszerowane sałatką krabową
Jajka smażone w panko z mieloną jagnięciną
Wielkanocny pasztet jajeczny
Roladki z omletem tamago i musem krabowym
Tymbaliki drobiowe
Tymbaliki z krewetek z jajkiem przepiórczym
Placuszki francuskie z musem z wędzonego halibuta i jajkiem przepiórczym
Pierożki won ton z musem jajecznym i sosem winnym z kawiorem
Roladki szpinakowe z szynką i musem czosnkowym
Krewetki na sałatce z owoców egzotycznych z jajkiem przepiórczym i szczypiorkiem
Roladki z szynki parmeńskiej z farszem chrzanowo - jajecznym i marynowanymi rydzami w zalewie miodowej
Śledź z żurawiną
Śledź pod pierzynką z buraków
Pasztet z borowikami
Pasztet z żurawiną
Indyk w maladze
Schab po warszawsku
Mięsa pieczone

Sałatki

Sałatka jarzynowa
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Sałatka ze szpinaku z serem pleśniowym, jajkiem i pieczarkami
Sałatka ziemniaczana z bobem i wędzonym boczkiem
Mix sałat z wędzonym łososiem i dresingiem limonowym

Bufet ciepły

Zupy

Żurek z kiełbasą
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
Rosół z bażanta z kluseczkami wątrobianymi
Zupa cytrynowa z krewetkami

Dania główne

Schab ze śliwką
Grillowana biała kiełbasa z wielkanocną młodą kapustą
Roladki ze schabu z jajkiem i grzybami
Kurczak faszerowany jajkiem i kiełkami fasoli mung
Eskalopki z polędwiczki wieprzowej z sosem holenderskim
Łosoś w sosie serowym
Pieczony indyk z jabłkami i cynamonem
Halibut gotowany w mleku z sosem buraczanym
Łosoś zapiekany w ciecie francuskim z bazyliowym mascarpone
Kaczka pieczona w owocu tamaryndowca z anyżem i cynamonem w sosie pomarańczowym z chilli

Bufet słodki i napoje

Desery

Baba drożdżowa wielkanocna
Mazurek kajmakowy
Ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi
Szarlotka francuska z kremem waniliowym i bezą
Sernik z białą czekoladą

Napoje

Aromatyczna kawa/wybór herbat smakowych
Soki owocowe (m.in. pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka)
Woda mineralna gazowana/niegazowana
Dodatki: cytryna, mleko, cukier